Follow Dashboard
TITLE; Happy Two Years
Monday, May 6, 2013 | 11:41 PM | 0 comments

Bukan senang nak jaga relationship sampai dua tahun. Pernah banyak kali aku give up dengan relationship ni, banyak kali menangis, selalu bergaduh. Siapa tak penat kalau selalu macam ni kan? Level of patience memang kena tinggi sangat. That's why orang cakap single lagi senang tapi siapa taknak rasa bahagia dengan orang yang dia sayang. Right? Tapi seriously aku bersyukur sangat sebab Ahnaf ni penyabar. I don't think that ada lelaki yang boleh sabar dengan perangai aku selain Ahnaf, yaaa singa betina yang manja, kuat merajuk, selalu nakkan perhatian maybe, ohh singa betina! haha I admit, aku memang garang, eh bukan garang, cepat marah. senang cakap kuat bebal, malang la siapa yang jadi boyfriend Wan Lubna ahahahahah. Taktau macam mana nak ubah perangai ni, kata orang biar jadi diri sendiri jangan jadi orang lain. Aku tak fikir yang Ahnaf ni jadi diri dia ke tidak bila dengan aku. Sometimes aku rasa macam dia tak jadi diri dia sendiri, yaa sebab terlalu nak jaga hati aku, takut relationship ni bergaduh teruk disebabkan aku tak boleh control emosi in fact takut aku merajuk. mungkin laaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ya Allah mulianya hati Ahnaf Azizi.


Tapi KENAPA sampai sekarang aku still tak boleh ubah perangai aku yang suka sangat fikir negatif ni, banyak kali dah Ahnaf tegur, of course it hurts me :'( Takkan sebab aku tak percaya Ahnaf? atau Ahnaf tak jujur dengan apa yang dia buat pada aku? atau ini semua poyo? eh joke. hmm I admit, aku dah susah nak percaya lelaki sebab aku takut aku dikecewakan. You know that dikecewakan tu benda paling parah dalam dunia? nak sembuh bukannya seminit dua :'( Tapi aku tak cakap yang aku tak percaya Ahnaf langsung. mungkin dalam 100, aku yang ke 96? yaaaa. Aku tak pernah terfikir yang relationship kitorang takkan bergaduh lagi lepas 2 tahun kenal. Cuma aku berdoa, supaya hati aku boleh terima apa yang Ahnaf buat pada aku lepas ni, walaupun sememangnya menyakitkan dan memedihkan. I'm pretty sure he will realize that I love him so much.


To my lovely dinosour, saya harap sangat awak boleh turunkan ego awak untuk saya lepas ni kalau awak taknak tengok saya menangis, sedih, fikir bukan-2 pasal awak. I know you can do better honey, do what make us happy. Walaupun awak pesan pada saya "bie harap bby boleh sabar dengan perangai bie", doesn't mean I can prove your words. Wan Lubna pun manusia macam Ahnaf, mudah kecewa, senang give up, tak kuat. And starting from now, the day after tomorrow, I will do anything that can make me happy, inshaAllah. Saya akan cuba jaga relationship ni selagi saya mampu, and kalau saya dah tak kuat, awak jangan salahkan saya, mungkin dah terlalu lama saya bertahan dan saya harap awak akan fight untuk saya. Saya akan pastikan, saya yang terbaik bagi awak. Saya simpan janji awak pada saya. Saya takkan menyerah tanpa sebab. HAPPY TWO YEARS, lots of love..






TITLE; Thanks God !
Friday, April 26, 2013 | 7:25 PM | 0 comments


ALHAMDULILLAH THANKS GOD. THANKS MA, AHNAF, SUPERB DRAGON AND GEGIRLS FOR SUPPORT ME. THANKS TEACHERS, THANKS EVERYONE! I'M NOTHING WITHOUT YOU. LOTS OF LOVE, TO MY BELOVED FRIENDS YANG TAK DAPAT OFFER TU JANGAN RISAU, UPU MENANTI ANDA SEMUA :* CONGRTAS UNTUK SIAPA YANG DAPAT MATRIK. GOOD LUCK BATCH 95!



TITLE; Wisdom behind tears
Monday, April 22, 2013 | 8:16 PM | 0 comments

Assalamualaikum and how are you pretty? Refer to the above picture, guess what? Yeah, crying! Dalam bahasa Melayunya, menangis. As I always cry, I would like to share dengan korang semua tentang "Wisdom Behind Tears". Mungkin lelaki-2 di luar sana kurang gemar kalau girlfriend atau orang yang diorang sayang menangis. Kan? Sama lah dengan Ahnaf, I think that he really hate when I'm crying, tambah-2 menangis pasal dia. hehe takde lah. Memang semua orang dalam dunia ni tak suka tengok orang yang dia sayang menangis right? And I'm really sure, orang-2 yang suka tengok orang lain menangis ni dia memang takde hati perut, suka dengan penderitaan orang lain. Right? rasa macam nak rejam je orang-2 macam ni. Eh, teremo pulak kite. Back to our topic, actually para ilmuan ada menyatakan bahawa menangis memanjangkan usia kaum Hawa. Kenapa highlight dekat kaum Hawa? Ok let me share, perempuan akan menangis dengan diiringi suara yang dapat didengar sebanyak 64 kali dalam setahun sedangkan lelaki hanya mampu menangis sebanyak 17 kali dalam setahun. Can you see that berapa tinggi perbezaan bilangan kaum Hawa dengan Adam menangis?


Bertuahnya Lubna dilahirkan sebagai perempuan, kerana menurut ilmuan tersebut, air mata mengandungi peratusan racun yang dikeluarkan dari tubuh melalui tangisan secara tidak langsung menjadikan tubuh badan kita bebas dari racun. Great! And bytheway, para pengkaji kedoktoran jiwa menegaskan bahawa menangis dapat menyelamatkan perempuan masa kini daripada ketegangan urat saraf yang dialami akibat banyaknya masalah yang perlu dihadapi ketika menjalani rutin hidup. Yaaaaa, so Ahnaf, Lubna banyak menangis sebab stress, means Lubna kuat lah! And I am you power rangers pink! Teeetttt (muka blur). Ohh ya, kenapa perempuan yang banyak menangis? sebaaabbbbb perempuan memiliki kelenjar-kelenjar air mata yang bentuknya lebih besar daripada kelenjar-kelenjar air mata lelaki. Air mata yang mengalir sama ada ketika bersedih atau bergembira dapat membantu mengembalikan keseimbangan kimia tubuh. Hebat jugak air mata ni kan? Unbelievable, selalunya orang mesti akan cakap, "engkau banyak menangis, lembik ah". Takde lah lembik mana kan?

Hormon oksinoksin dimiliki oleh kaum Hawa dan dinamakan sebagai hormon pengendali watak oleh para ilmuan. Hormon ini dianggap sebagai hormon paling penting  disebalik fenomena bersembang kaum Hawa dengan rakan-rakan, teman lelaki mahupun keluarga untuk menghilangkan tekanan atau stress. Ha, sebab tu lah kita perempuan suka bercakap, luah perasaan dengan orang, untuk meredakan tekanan dan sekali gus menghilangkan stress. And I think that menangis ni bukannya ambik masa lama sangat, just in a moment lepas tu mesti okay balik.

So to my sweetheart Ahnaf Azizi, taaraaaa! Menangis ni takde lah teruk sangat kan? Dah memang sifat semulajadi kaum Hawa yang memiliki hati lembut dan mudah terasa. Hehe, and! janganlah selalu sangat menangis keranaaaa menangis buat mata kita jadi sepet, bukankah mata bulat lagi comel? eh ade kaitan tak nih? Hehe joke joke, eventhough menangis ni banyak kelebihan, jangan la sia-siakan pulak air mata kita dengan orang yang tak pandai menghargai. Rasa macam disiat-siat je hati ni kan? So banyakkan berdoa di atas tikar sejadah, sujud menyembah yang Maha Esa :) Adios.


 Rujukan dipetik dari buku : Hikmah Terapi Air Mata Menangis Kerana Allah




TITLE; A moment in time
Monday, April 15, 2013 | 2:44 PM | 0 comments

Listening to "Jagalah Diri" by Jaclyn Victor on my comfortable bed. Pretty bored. Hm I'm so tired acting like I don't care but actually I miss him so much :( I don't know how to express what I feel, eventhough my friends always be beside me, I still cannot find the way I can express my feeling to them. Swear to God, this year I have so many problems and so many tears. I don't think that I will be so tough to face trough all of this and I really hope that I will get a power of strength. I do love our relationship Naf, and I hope that you will love me more as I love you. Sorry for all the mistakes I've done. And now, I'm waiting for an offer for my further studies. Wish me luck, peeps :) Ma, If I get an offer to Matriculation College, I promise that I will do my best for you. Yeah, I'll be your proud daughter. Pray for me ma, aamiin, I love you :) Adios.